Zomervieringenreeks

Wanneer:
21 juli 2019 @ 10:30 – 11:30
2019-07-21T10:30:00+02:00
2019-07-21T11:30:00+02:00
Zomervieringenreeks

Zijn wij al faalvaardig?

“Wie overijld te werk gaat, maakt al snel een blunder” Spreuken 19:2

 

Op 14 juli begint de Peperzomer en die duurt t/m 25 augustus met op elke zomerse zondag een zomerviering.

 

Dit jaar is het overkoepelend thema van de zomervieringen “Ik faal, dus ik ben….”. We kunnen de mens namelijk op veel verschillende manieren omschrijven: van rationele wezens, autonome individuen, tot groepsdieren, en voor al deze visies valt wel wat te zeggen, maar misschien worden we nog het meest gedefinieerd door ons eeuwig gestuntel. Deze zomer nemen we de tijd om voorzichtig voorbij de glanzende en gladde beelden te reiken die we elkaar en onszelf zo graag voorspiegelen. We gaan in plaats daarvan onze minder geslaagde momenten met elkaar delen: menselijk gestuntel, menselijke denkfouten en menselijke mislukkingen. Om samen te ontdekken waar het menselijk falen ons heen leidt.

In juli is de vakantietijd begonnen. De meeste van ons gaan dan op reis. Onderweg naar een onbekende bestemming is het een stuk gemakkelijker om – ver van huis en veilige routines – zaken verkeerd in te schatten en domme fouten te maken. Hoewel die fouten op het moment zelf misschien vervelend zijn, zijn het vaak ook fouten waar op een later moment hartelijk om gelachen kan worden. Het kan namelijk ook heel bevrijdend zijn als dingen eens niet helemaal volgens de planning verlopen en je op een rare manier uit de bocht vliegt. Ook thuis kun je je op ‘onbekend terrein’ begeven, geleid door onjuiste verwachtingen, verkeerde inschattingen of denkfouten slaan we de plank soms goed mis.
Op deze eerste zondag in de reeks vieren we het onbedoeld doorbreken van verwachtingspatronen, vieren we de vrijheid van het fouten mogen maken, vieren we dat we er samen soms ontzettend naast zitten.
We nodigen jullie allemaal uit om deze zomer een of meer vieringen met ons te beleven. Wees welkom …helemaal zoals je bent.

 

Namens de voorbereidingsgroep, Annemieke ter Brugge en Karin Heesen