Kerkproeverij

Een proeverij op het gebied van wijn of whisky kennen we wel. Maar een proeverij over naar de kerk gaan en vieringen bijwonen is wel iets bijzonders. Kerkproeverij is een landelijke campagne van de Raad van Kerken in Nederland in samenwerking met MissieNederland en IZB. De Raad van Kerken wil met deze campagne kerkelijke gemeenschappen enthousiasmeren om (nog) uitnodigender te worden voor gasten van buiten. In de kerk is immers plek voor iedereen. Veel mensen zouden graag een keer naar de kerk gaan, maar durven de drempel niet goed over. Een eenvoudige, hartelijke uitnodiging kan een groot verschil betekenen!

De Kerkproeverij vindt dit jaar plaats in het weekend van 28 en 29 september. Wij hebben ons als Pepergemeenschap – eigenlijk: Pepergasthuiskerk/Oecumenische Vieringen Groningen – aangemeld als deelnemer aan de Kerkproeverij. De Pepergasthuiskerk wordt letterlijk op de (Kerkproeverij)kaart gezet. Deze kaart is te zien op www.kerkproeverij.nl. Op deze kaart kun je zien welke kerken en gemeenschappen in Nederland aan Kerkproeverij meedoen.

U kunt ons hierbij helpen. Met bijgaande kaart kunt u uw buurman of een vriend(in) uitnodigen voor de Peperviering van 29 september, 10.30 uur. Een voorbeeld van de uitnodigingskaart is onderaan dit artikel weergegeven. Vanaf zondag 14 juli ligt een stapeltje uitnodigingskaarten bij de ingang orgelzijde. Neemt u gerust een paar kaarten mee om iemand uit te nodigen. Misschien zit de Pepergasthuiskerk op zondag 29 september wel bomvol. Dat wil ik wel eens meemaken! Neem iemand mee naar een Peperviering, gewoon om eens te proberen.

 

Namens de PR & Communicatiegroep,

Hans Tulp