Een duurzaam cadeautje

Een duurzaam cadeautje

Over een paar dagen is een van mijn vriendinnen jarig. Waar kan ik haar dit jaar blij mee maken? Hoe duurzaam kan ik zijn als ik een cadeautje voor haar uitkies? Ik besluit om op de fiets te stappen en bij Books4life een boek voor haar te kopen.

 

In het winkelcentrum Paddepoel vind ik de Books4life winkel waar ik tweedehands boeken kan kopen die gedoneerd zijn. Twee vriendelijke vrouwen heten mij welkom. Vervolgens kijk ik alle kasten met romans door. De boeken zien er netjes uit; er zijn zelfs boeken die nog ongelezen lijken. Ik kies een paar boeken die mij aanspreken. Zo kan ik niet alleen mijn jarige vriendin blij maken maar ook andere bekenden. Heerlijk om zo royaal te kunnen kiezen en niet al te veel aan consuminderen te denken. Voor de drie gekozen boeken betaal ik zegge en schrijve €7,00.

 

Bij het afrekenen vraag ik de beide vrijwilligsters waarom ze hier werken. Zij hebben allebei ‘iets met boeken’ vertellen ze me en kunnen dus ook de kopers adviseren. Ook motiveert het hen dat de opbrengst naar een goed doel gaat: naar Amnesty International en Oxfam Novib maar ook naar lokale doelen die zich inzetten voor armoedebestrijding.

 

Heb jij boeken die je wilt doneren? Heb je zin om ook duurzaam te shoppen? Kijk hier voor alle informatie.