Meedoen in de Peper

Voorbereidingsgroepen

Veel mensen spreken van een geweldige ervaring, als zij voor het eerst in de Peper komen. Wellicht heb jij ook één of meer vieringen meegemaakt. Misschien is je nieuwsgierigheid gewekt en wil je meedoen. De Peper is een oecumenische geloofsgemeenschap, gedragen door een vaste kern van Peper-betrokkenen. Regelmatige bezoekers werken vaak mee aan voorbereiding en uitvoering van vieringen. Hierbij geholpen en ondersteund door vakmensen (theoloog, cantor/musici) van de OVG. Samen dragen zij als Peper-betrokkenen verantwoordelijkheid voor de continuïteit van vieringen. Er zijn veel mensen nodig om Pepervieringen goed te laten verlopen.

De meeste vieringen ontstaan in voorbereidingsgroepen. In een voorbereidingsgroep praten we over de inhoud, het thema van de viering. We zoeken passende liederen en passende teksten. In de viering zelf zijn altijd een paar deelnemers van de groep actief. We nodigen je graag uit om een keer in een voorbereidingsgroep mee te doen. Je kunt je als volgt opgeven:

  1. De Witte Map ligt op de 1e zondag van de maand in de koffiekamer. Via een formulier kun je je aanmelden voor één (of meer) viering(en).
  2. Een e-mail bericht aan de trekker van de viering(en). Gegevens van de trekker staan vermeld in de Peperpraktisch, in het besloten deel van de website. Heb je nog geen toegang tot dit deel van de website, meld je dan aan bij adressen@ovg-web.nl. Na registratie in de Peperpraktisch krijg je veilige toegang tot de website.
  3. Ben je nog niet zolang bij de Peper, spreek dan na afloop van een viering een gastheer/vrouw aan. Zij weten de weg in onze gemeenschap en kunnen je verder helpen.

 

Koor en Werkgroepen

In de organisatie van OVG zijn verschillende mogelijkheden om actief te zijn. Wil je meedoen, neem dan contact op met genoemde contactpersoon.

 

Het Peperkoor

De Peper heeft een eigen koor met ± 30 zangers. Om de week zingt het koor in de viering. Voor nieuwe mensen is het koor een mooie manier om andere mensen te leren kennen. Hou je van zingen en wil je meedoen? Je bent van harte welkom om mee te zingen. Het Peperkoor repeteert wekelijks op dinsdagavond (19.30u – 21.15u) in de Columnakerk.

Vaste cantor en contactpersoon: Wim Opgelder: koor@ovg-web.nl

 

Jongeren

De werkgroep Jongeren is voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Vaak zijn hun ouders regelmatige bezoekers van Pepervieringen. Soms zijn jongeren ook actief in Pepervieringen. Twee keer per jaar verzorgen zij een jongerenviering. Verder beleven de jongeren veel plezier én zingeving aan het jaarlijkse kloosterweekend. Meer informatie vind je onder ‘Werkgroepen’ in het Peper Intern deel van de website.

Contact: Theo van Dijken – jongeren@ovg-web.nl

 

Einden der Aarde

Ga tot de einden der aarde, tot het uiterste, daar zal liefde zijn, ga!

De naam van deze groep is ontleend aan een tekst van Herman Verbeek. De werkgroep wil thema’s als internationale samenwerking en duurzaamheid een structurele plek geven in de OVG-gemeenschap.

Meer informatie vind je onder ‘Werkgroepen’ in het Peper Intern deel van de website.

Contact: Betty de Groot – eindenderaarde@ovg-web.nl

 

PR & Communicatie

De PR-groep verzorgt de interne en externe communicatie. De groep beheert en onderhoudt de website www.OVG-web.nl. En publiceert aankondigingen van vieringen in lokale media.

De Peperclip is het interne nieuwsbulletin van de OVG en heeft een eigen redactie. Het verschijnt 8 keer per jaar en informeert over allerlei actuele zaken in onze gemeenschap.

Meer informatie vind je onder ‘Werkgroepen’ in het Peper Intern deel van de website.

Contact: Hans Tulp – pr@ovg-web.nl