Peperclips

Peperclip Archief (2020)

 

Donkere dagen van december, verstillen en de ‘reis naar binnen’. Licht zoeken in de Peper of het Stadsklooster, Brood, wijn en ui en natuurlijk meer…

Op naar Kertmis met Workshop: Kerstfiguren maken, en het nieuwe kerkelijk jaar in met het thema Wees heilig, want ik ben heilig. Iets aardser: Gas terugnemen – met de New Cooking Bag. Poëzie, Kloosterimpressie en meer…

Een greep uit de inhoud: Vieringen, Seth Boonstra, Sint Maarten, Samburu Girls, Herman Verbeek, Dorpskerken, Jaarthema 2019, column, financiën…

Het Peperclipzomernummer. Zomer: Weggaan of thuisblijven? Vertragen, onthaasten en dagdromen… Dus ook achtergrond bij het thema van de zomervieringen, en veel meer…

Met het prachtige voorjaarsweer van de afgelopen dagen straalt de schepping weer in al haar geuren en kleuren. We vieren het voorjaar. Ook binnen, in de Peper, is er veel te vieren in de komende weken. Lees verder.

Stille week, Paasfeest, paaskaarsmars, nieuw leven, vieringen, gemeenschapsavond, kale kerk, coach4you, kroegkerk, kloosters, pastoraat, poëzie, ei-Tunes en meer!

Veertigdagentijd, gevolgd door het Paasfeest, liedmiddag ‘Psalmen Vrij’ in de Martinikerk, Tekstschrijver Huub Oosterhuis en componist Antoine Oomen in Groningen, een gemeenschapsavond over de toekomst van de OVG en nog veel meer…

In deze donkere dagen rond Kerst, levend in een onzekere wereld, zoeken we naar kleine puntjes licht. Het Kerstfeest komt er aan. Het feest waarmee wij vieren dat een klein beetje licht al genoeg is om de wereld bewoonbaarder te maken.

Nu de wintertijd weer terug is, komen ook de lichtfeesten dichterbij. Het feest van Sint Maarten en straks Advent, op zoek naar een lichtend voorbeeld en naar een beetje licht in de wereld. Naast veel woorden, in dit nummer ook aandacht voor ‘zien’.

De kop is er weer af. Deze Peperclip verschijnt op de zondag van de eerste gewone viering na onze zomerse avonturen met Noach onder de regenboog. Met nieuwe initiatieven en bekende rubrieken.

De laatste Peperclip voor de zomervakantie met veel over jongeren: De generatie van jonge ouders laat van zich horen in de rubriek Gezichten hebben Namen. In de nieuwe rubriek ‘Uit het oog, maar niet uit het hart’ vertellen jongeren die vanuit de Peper de wereld in zijn getrokken, over hoe zij kijken naar de wereld om hen heen, en over hoe zij terugkijken naar hun tijd in. En de Kinderpagina is makkelijker te vinden: gewoon achterop. En nog veel meer!

Een Peperclip vol Peperleven. Maar ook vol van leven in Stad en land. En ook Noach zwerft rond in onze contreien. Er zijn bekende gezichten met nieuwe verhalen, er zijn woorden van verdriet en dank en woorden van feest. We hebben boeiende vieringen in het vooruitzicht. Zelfs is er al een stukje zomer-inspiratie, wellicht ontstaan tijdens de al zomerse dagen van nu.

Vieringen in de Stille Week, liedmiddag, kinderzang-spel, gemeenschapsavond, kloosterweekend, kroegbezoek voedselbank, oikokrediet, poëzie, de kinderpagina en nog véél meer!

Vieringen t/m 9 april,columnist Bolledomus, lieddag. kinderpagina, zolderopruiming, blaadjes voor Palmpasenviering, bestuurlijke zaken, Pastorale Prikkels, kloosterweekend en nog véél meer …

De zevende Peperclip van dit jaar is uit en staat zoals te verwachten valt grotendeels in het teken van Kerst.

8 pagina’s terugblik op het Jubileum, de blik vooruit naar 4 Adventsvieringen en nog veel meer!

In deze nieuwe Peperclip – op weg naar de grootse viering van het 25-jarig jubileum van de OVG – weer volop nieuws en wetenswaardigheden in en rond de Peper. Veel leesplezier!

Ook de Pepergasthuiskerk viert de zomer. Hoe? Dat lees je in deze Peperclip over o.a. de Zomervieringen. En nog veel meer!

De nieuwe Peperclip staat weer boordevol nieuws en wetenswaardigheden rond Peperzaken.

In deze tweede jubileumeditie van de Peperclip wederom veel nieuws over het wel en wee in de Peper. En ook nog vier speciale jubileum columns. We wensen u veel leesplezier.

Alweer het laatste nummer van 2015. Met weer veel nieuws over allerlei zaken in en rond de Peper.

In deze Peperclip gedenken we drie Pepergangers. Verder informatie over de vieringen in de komende periode en ander Pepernieuws.

In deze eerste Peperclip na de zomervakantie weer veel informatie over de komende vieringen in de Peper. En natuurlijk nog veel meer nieuws.

De Peperclip staat weer boordevol nieuws over vieringen in de komende periode, verhalen bij de gezichten in de Peper, en nog veel meer wetenswaardigheden. Veel leesplezier!

De Peperclip van april staat weer boordevol met informatie over de activiteiten in en rond de Peper. Veel leesplezier!

In deze Peperclip weer veel nieuws over wat er zoal leeft in de Pepergemeenschap en de agenda voor de komende tijd. Veel info over de vieringen rond de veertigdagentijd. En nog veel, veel meer!

De eerste Peperclip van het nieuwe jaar, en alweer de 24-ste jaargang! Vol informatie over wat zich zoal afspeelt in en rond de Peper.

Een nieuw kerkelijk jaar, een nieuwe Peperclip! In deze clip een uitgebreid verslag van de geslaagde gemeenschapsdag. En natuurlijk alle wetenswaardigheden voor de komende tijd.

In deze Peperclip weer veel nieuws over de komende vieringen en de activiteiten in en rond de Peper. Veel leesplezier gewenst!

De eerste Peperclip na de zomerperiode staat weer vol met informatie, nieuws en wetenswaardigheden rond de Pepergemeenschap.

We mogen de zomer vieren. In deze Peperclip leest u wat er zoal in de Peper gebeurt.

De Peperclip van 11 mei staat op de website, met informatie over de komende vieringen, en allerlei activiteiten en wetenswaardigheden die binnen de Pepergemeenschap spelen.

De Peperclip van 6 april staat op de website, met allerlei activiteiten en wetenswaardigheden die de komende periode in Pepergemeenschap spelen.

De Peperclip van 16 februari staat op de website, met nieuws over wat er zoal speelt binnen de OVG.

De eerste Peperclip van het nieuwe jaar is weer uit en staat op de website. Veel leesplezier.

In deze Peperclip weer een veelheid aan berichten vanuit het bestuur, het vieringenoverleg en van andere activiteiten binnen de Peper.

In deze Peperclip weer nieuws over komende vieringen. Annemiek ter Brugge stelt zich voor als nieuwe theologisch medewerker.

De scholen zijn weer begonnen en daarmee is er ook weer een nieuwe cyclus in het leven van (jonge) mensen gestart. Schooljaren, kalenderjaren en kerkelijke jaren; het zijn afspiegelingen van tijdsbeleving. “Uren, dagen, maanden, jaren, vliegen als een schaduw heen.” Hopelijk hebt u kunnen genieten van een mooie zomertijd, die dan waarschijnlijk te snel is afgelopen, maar waar u wel voldoende rust hebt gevonden en inspiratie hebt opgedaan om aan nieuw gedeelte in de tijdscyclus te beginnen. Ik wens u met deze korte Peperclip veel leesplezier.

De laatste Peperclip net voor de zomervakantie. De volgende Peperclip verschijnt op 25 augustus.

Het nummer is zoals te doen gebruikelijk gevuld met een breed scala aan bijdragen. Wat dat betreft is het een goede afspiegeling van de groep mensen die deelnemen aan de vieringen in de Peper.

Veel leesplezier met het april nummer van de Peperclip. Cor Bouw

De Peperclip van 17 februari 2013 is op de website geplaatst. Veel leesplezier!

Hierbij de eerste Peperclip van 2013

De Peperclip van 7 oktober 2012.

De Peperclip van 18 november 2012.