OVG Musici/Cantors

Muziek neemt een belangrijke plaats in binnen de vieringen. Daarom is er ook een eigen koor met ruim 60 leden dat, gemiddeld om de 2 weken, een viering begeleidt. Dit wordt geleid door een cantor en een pianist, elk met een vervanger:

 

Musicus / cantorkorte CV
Martijn Jager
Martijn Jager studeerde piano aan het conservatorium te Groningen bij Rob van Deinse en sloot deze studie af in 1991 af als ‘’uitvoerend musicus’’. Tegenwoordig is hij muzikaal onder andere actief als koordirigent en begeleider van koren. Op het concertpodium speelt Martijn in diverse ensembles, ook als solist. Sinds begin oktober 2022 is Martijn de vaste pianist bij Pepervieringen en cantor/pianist van het Peperkoor.
Anneke van der Heide
Anneke van der Heide studeerde Schoolmuziek B aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Daar heeft zij tevens een aantal jaren hoofdvak zang gestudeerd. Momenteel werkt zij als docent muziek en kunst aan Scholengemeenschap Ubbo Emmius in Stadskanaal. Anneke is al van het begin af aan betrokken bij de Peper. Zij heeft twintig jaar samen met Chris van Bruggen het koor geleid en was afwisselend met hem cantor en solist in de vieringen. In het huidige team van musici leidt zij regelmatig het vrijwilligerskoor van de Peper.
Peter Rippen
Peter Rippen studeerde schoolmuziek en piano aan de conservatoria van Leeuwarden en Groningen. Als pianist begeleidt hij klassieke balletlessen bij Balletschool Assen en bij Dansen in Friesland. Daarnaast begeleidt hij het koor Syerdeberth in Siddeburen. Hij is als pianist en cantor regelmatig actief in de PKN-wijkgemeente De Bron in Beijum.
Sinds het begin van de Peper is hij vaste pianist bij de zondagse vieringen.