De Peper als Groene Kerk

De Peper als Groene Kerk

Ben jij groen? Doe jij groen? Hoe Groen zijn wij als Peper?
De beweging van Groene Kerken in Nederland groeit en bloeit al tien jaar; 324 geloofs­gemeenschappen hebben zich aangesloten. Groene kerken werken aan duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap. Per jaar zetten zij minstens één stap om verder te verduurzamen.

 

Geïnspireerd door de lezing van Trees van Montfoort over Groene Theologie in oktober 2020, heeft de werkgroep Einden der Aarde aan het bestuur het voorstel gedaan Groene Kerk te worden. Het bestuur ondersteunt ons voorstel van harte.
De kracht van de beweging van Groene Kerken is dat je samen binnen de gemeenschap en samen met andere kerken lokaal en landelijk actief bent. Zo help je elkaar gewoon heel praktisch met tips, ga je samen aan de slag én zoek je samen naar verdieping. Ook kun je samen naar buiten treden.

 

Dit jaar willen we ons voorbereiden op onze aanmelding als Groene Kerk en willen we ons aansluiten bij Groen Geloven Groningen. We nodigen iedereen van harte uit om met ons mee te denken. Waar denk jij aan als het over Groene Kerk gaat? Wat heeft prioriteit? Waar zit jouw energie en expertise? We willen heel graag alle Pepergangers en werkgroepen betrekken bij onze plannen. We willen vooral samen Groene Kerk worden. We hopen dat het onze gemeenschap prikkelt om een pittige Groene Peper te worden!

 
Laat je nu al inspireren door de websites van http://www.Groenekerken.nl of die van http://www.groengelovengroningen.nl.
Je aanmelding is welkom bij: eindenderaarde@ovg-web.nl