De Peper­gemeenschap bouwt mee

De Peper­gemeenschap bouwt mee

In Kafoutine in Senegal staat een kleuterschool: de Anna Hinkemaschool. Daar gaan we twee lokalen aanbouwen. Voor deze aanbouw is er geld nodig. In de Peper is daar in het najaar van 2020 voor gecollecteerd. Graag houd ik jullie op de hoogte van de voortgang van de bouw van de school.
In 2017 zijn we begonnen met de bouw van de school met één lokaal, een kantoor en een magazijn met ook een toiletgebouw. Nu hebben we uitzicht op twee extra lokalen die we nodig hebben omdat 150 kleuters zich hebben aangemeld.

 

Vanuit de Peper zouden Wiebe Schoonhoven, Mariëtte Bork en Wessel Roosjen, Freek en Jeanette Bronda naar Kafoutine komen om de school te bezoeken. Vanwege de coronapandemie was dat jammer genoeg niet mogelijk. We hopen op betere tijden waarin ze alsnog de bouwwerkzaamheden kunnen zien en kunnen meebouwen aan de twee extra lokalen.
Gelukkig waren er in deze coronatijd nog enkele acties om geld in te zamelen voor de school, zoals die in de Peper. Deze heeft € 323.00 opgebracht waar we blij mee zijn. Van dit bedrag hebben we stenen kunnen maken voor het fundament van de twee lokalen. Voor de bouw zelf is nog meer geld nodig; dat vergt nog even geduld en tijd. Met het geld van andere donaties hebben we de wc’s en douches kunnen betegelen. Ook het wc-gebouw is nu voorzien van Turkse en Engelse wc’s.

 
Zo bouwen we verder aan de school. Stap voor stap onderwijs organiseren is de sleutel tot ontwikkeling!
Wij danken jullie nogmaals voor de steun vanuit de Pepergemeenschap.

 
Anna Hinkema
A.Hinkema@Kentalis.nl