Oproep Humanitas

Oproep Humanitas

Arthon, José en Job zijn met z’n drieën vluchtelingenmaatjes voor Alaa uit Syrië. Via Humanitas kregen ze een jaar geleden contact met hem. Arthon zegt hierover: “Het is nobel werk, kost relatief weinig tijd en je helpt mensen er ontzettend mee. Het is heel leuk en dankbaar om te doen!” 

Voor Alaa maakten zijn drie maatjes het verschil: “Als je nieuw bent in de stad, weet je niet wat je moet doen met de woning, elektriciteit, verzekeringen, allerlei dingen die je moet regelen. José, Arthon en Job hebben mij veel en goed geholpen!”

Alaa heeft nu – na een jaar in Groningen – een baan en maakt nu zelf een vluchteling wegwijs in de stad. Zo snel kan het soms gaan.

 

Wat wordt er van je verwacht?Je helpt met regelzaken en met post, je gaat er samen op uit om de taal te oefenen en je helpt met sociale contacten te leggen. Heb jij een dagdeel per week tijd?

Jullie beslissen samen wanneer en waar je afspreekt. Humanitas houdt bij de koppeling zo veel mogelijk rekening met je voorkeuren en interesses. Humanitas biedt je individuele ondersteuning en organiseert regelmatig scholing en vrijwilligersbijeenkomsten.

Wil je meer informatie of je aanmelden, neem dan telefonisch of per e-mail contact op met Jeichien Martens, 06-13123294.