Oriëntatiecursus theologie

Oriëntatiecursus theologie

Heb je zin om je theologisch te verdiepen? Voor slechts € 25 kun je drie avonden kennismaken met de cursus Theologische Verdieping Groningen (TVG). Tijdens deze cursus komen vragen aan bod zoals: ‘De bijbel is niet rechtstreeks uit de hemel komen vallen, maar hoe zit het dan wel?’ en ‘Wat is de relatie tussen kerkgeschiedenis en de algemene geschiedenis?’, ‘Hoe staat het met religie in deze tijd? Wat kunnen we nog met oude dogma’s? Zijn er aanzetten tot een nieuwe spiritualiteit?’ en ‘Hoe verhoudt geloof zich tot het dagelijks leven?’

De cursus is voor iedereen die niet bang is om oude zekerheden te bevragen en die openstaat voor nieuwe inzichten. Het is een unieke mogelijkheid om kennis op te doen in gesprek met docenten en medecursisten en om je persoonlijk te ontwikkelen. Tijdens drie avonden ga je proeven hoe het is je te verdiepen in allerlei theologisch verwante vakken. Ook maak je kennis met de meeste docenten.

De cursus wordt gegeven op de maandagavonden 21, 28 september en 5 oktober 2020 in het Willem Lodewijk Gymnasium, Verzetsstrijderslaan 220, Groningen  van 19.30 – 22.00 uur. Daarna gaat het eerste jaar van start. De kosten voor de Oriëntatiecursus bedragen € 25,00.
Op 14 september a.s. om 19.30 uur is er een informatiebijeenkomst in het Willem Lodewijk Gymnasium, waarin oud-cursisten hun ervaringen delen en er gelegenheid is kennis te maken met de cursusleider.

Voor meer details of aanmelding, bezoek de website www.tvg-groningen.nl of neem contact op met de cursusleider ds. Bert L. van der Woude, tel: 0597-422112.