Rondleiding Grote Kerk Leeuwarden

Rondleiding Grote Kerk Leeuwarden

Tijdens Brecht Gerbrandy’s bezoek aan een meditatieochtend in Jorwert kwam de voorzitter van Stifting Nijkleaster, Alex Riemersma, met het verrassende aanbod speciaal voor mensen van de Pepergasthuisgemeenschap een rondleiding te willen verzorgen in de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden. Daar hangt op dit moment het geëxposeerde werk van Jentsje Popma. De expositie van het werk van Jentsje Popma duurt tot en met 30 september 2021.

 

In 2015 doneerde Jentsje Popma zijn atelier en al zijn kunstwerken aan Stifting Nijkleaster. Het reliëf  de Hynsteblom/Paardenbloem is het beeldmerk geworden van Nijkleaster.  Zoals de pluisjes van de bloem verstuiven door de wind, hoopt Nijkleaster dat haar missie met centrale begrippen als stilte, bezinning en verbinding uit zal waaien vanuit het klooster. Over Popma en het Nijkleaster in Jorwert  kun je meer lezen op de site.

 

Alex Riemersma verzorgt voor Pepergangers een rondleiding op 3 september om 15 uur. Wil je gebruikmaken van dit unieke aanbod? Geef je dan zo spoedig mogelijk op bij Brecht Gerbrandy.