Zomervakantie: wat ga jij doen?

Zomervakantie: wat ga jij doen?

Nog even en je hebt vakantie. Hieronder zie je een paar tips om te doen.

In het Groninger Museum is een grote actieve kunsttentoonstelling, samengesteld door kinderen, voor iedereen: de Kinderbiënnale. Of zoals de brochure zegt: “Elk kunstwerk daagt je uit om mee te doen, te ontdekken of iets te veranderen.”

 

Iets heel anders is het volgende. Met het doeboekje Kliederkerk Thuis Zomer kun je met elkaar op creatieve ontdekkingsreis door het verhaal van Naäman. Het doeboek staat vol met leuke spelletjes, creatieve opdrachten en kliederige knutsels. Je kunt gaan ‘doen, maken, praten, lezen’. Waarschuwing: je gaat wel vies worden! Nieuwsgierig geworden? Lees maar meer op de website van de PKN.

 

In het Groninger Forum midden in de stad is van alles te beleven. Als je op de website de agenda aanklikt en dan Jeugd, lees je een heel zomerprogramma.

 

In Joure staat het ambachtsmuseum Museum Joure. In de Zomermaakfabriek kun je al je zintuigen gebruiken om te ruiken, proeven, voelen en kijken. En in de tuin maken ze een supergrote actie-reactiebaan. Met een opdrachtenblad kun je het museum door. Kijk maar op www.museumjoure.nl