Adventsretraite vanaf 28 november

Adventsretraite vanaf 28 november

De adventsretraite, geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit, is geschreven door de jezuïet Jan Stuyt. Deelnemers aan de digitale retraite krijgen dagelijks een gebedsmail met bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en gebedstips. De retraite gaat van start op zondag 28 november en loopt tot zaterdag 25 december.

 

Jan Stuyt zegt over de retraite die hij schreef: “De decembermaand is voor veel mensen een drukke periode. Een echt feest is iets waar je naar uitkijkt; laat je niet overvallen door Kerstmis. De digitale retraite geeft je de kans om je voor te bereiden op dit feest. Een kwartier per dag is genoeg. Laat je vier weken inspireren door Bijbelse woorden: hoop, verwachting, licht, Vredevorst, dageraad. God komt bij mensen op bezoek als zij zich daarvoor open stellen.”

 

Deelnemers van de retraite kunnen tijdens de advent iedere zaterdag deelnemen aan geleide zoom-meditaties van een half uur door Jan Stuyt, de auteur van de retraite. Afgelopen jaar is gebleken dat deze meditaties het gevoel versterken verbonden te zijn met de 20.000 andere digitale retraitanten.     

        

Je kunt je voor deze gratis digitale retraite inschrijven via deze link