Klimaatmars en klimaatpetitie

Klimaatmars en klimaatpetitie

Loop een stukje mee naar Glasgow

Op 1 november start in Glasgow de klimaattop van de VN over de klimaatveranderingen en de problemen die daardoor ontstaan. Volgens de organisatie Urgenda die Nederland sneller duurzaam wil maken zijn daar oplossingen voor, maar erkennen we de urgentie niet genoeg en zouden we ons meer moeten organiseren.

Urgenda loopt van de Eemshaven naar Glasgow van station naar station om daar aandacht voor te vragen. Op 6 oktober van de Eemshaven naar Loppersum, 7 oktober van Loppersum naar Groningen, 8 oktober van Groningen naar Assen en op 9 oktober van Assen naar Beilen.

Natuurlijk loopt Einden der Aarde een stukje mee. Dit doen we op 8 oktober om 9 uur vanaf station Groningen. Zullen we als Pepergangers samen lopen?

 

Geef je op via Einden der AardeKlik hier voor meer info over de klimaatmars. 

 

Teken de klimaatpetitie ‘Gewoon Gaan’ 

PKN (protestantse kerken) en Vastenactie schreven de klimaatbrief ‘Gewoon gaan!’ om samen in beweging te komen voor Gods schepping. In de bijbehorende klimaatpetitie roepen we de regeringsleiders op, om zich sterk te maken voor een duurzame toekomst en een rechtvaardig klimaatbeleid. We vragen om steun aan de kwetsbaren en aan de armste landen. We vragen om invoering van groen herstel en schone energie. De petitie wil een stem zijn van hoop en geloof, die zich sterk maakt voor een wereld vol liefde en gerechtigheid.

 

Tekenen kan via Groene Kerken.  Meer informatie staat op onze website en vind je hier.

 

Namens de werkgroep Einden der Aarde, Betty de Groot