Oogst Pepertuin

Oogst Pepertuin

Ook in Coronatijd werkten de Pepertuinders door op de Pepertuin aan de Golden Raand in Vinkhuizen. Op dat stukje land aan de slootkant werken we nu al jaren, in wisselende formatie. Door Corona was het ook daar anders dit jaar.  Konden we elkaar op zondag niet in levende lijve ontmoeten in de Peper, de Pepertuin bood ons daar wel de plek en de ruimte voor. Door de onderlinge saamhorigheid konden we ook prima ‘op afstand’ werken.

Juli oogst

In juli hebben we weer volop kunnen oogsten. Deze oogst bieden we traditiegetrouw tijdens en na de viering op zondag aan de Pepergangers aan. Nu er op zondag weer Pepergangers in de kerk zitten om de audiovieringen mee te ‘beleven’,  kunnen wij gelukkig iedere zondag deze traditie voortzetten. Annemieke weet ook dit jaar van de geoogste groentes een prachtige compositie te maken.

Perenbomen

Aansluitend op een landelijke actie, bood ‘ Tuin in Stad’ op zaterdag 22 augustus gratis perenbomen aan. Op die manier kon voorkomen worden dat die versnipperd zouden worden.  Er ontstond een enorme file bij Vinkhuizen die dag, maar Pepertuinder Remmelt en zijn eega Suzanne wisten toch twee perenbomen voor de Pepertuin te bemachtigen. We hopen dat ook deze bomen op onze Pepertuin vruchten gaan afwerpen.