Overlijden Henk Jongerius

Overlijden Henk Jongerius

Op dinsdag 23 april overleed Dominicaan Henk Jongerius op de leeftijd van 82 jaar. Hoewel hij al geruime tijd ziek was, kwam zijn overlijden toch onverwacht.

 

Sinds 1967 woonde Henk in het klooster in Huissen, waar hij vele jaren prior van de communiteit was en een essentiële rol vervulde. Hij was actief betrokken bij toerusting, vorming en liturgie gedurende vele jaren.
Tot aan zijn einde begeleidde hij een Bijbels leerhuis in Huissen en Utrecht, evenals een retraite over dienend leiderschap. Henk heeft een belangrijke rol gespeeld in het vormgeven van de liturgische vieringen in het klooster. Zijn betrokkenheid bij de activiteiten in het klooster en zijn gastvrijheid naar gasten toe was erg groot.

 

Henk heeft een omvangrijk oeuvre nagelaten, bestaande uit talloze liturgische liederen, gedichten, gebeden, artikelen, boeken en online retraites.

Henk zat in de projectgroep en de adviesgroep van de liedbundel ‘Zangen van Zoeken en Zien’ waaruit we in de Peper regelmatig zingen. In het verleden verzorgde Henk af en toe een overweging in de Peper.

 

We zijn dankbaar voor wie Henk was en voor de impact die hij op ons en op vele anderen had.