Verder varen met Drijfveren

Verder varen met Drijfveren

Op 19 april deden we verslag van het Drijfverenproces op de OVG-gemeenschapsavond. Hoe ons proces verloopt en wat we oogsten is te lezen op https://ovg-web.nl/intern/werkgroepen/drijfveren . Er zal geen eindrapport komen, er ontstaat al zoekend een richting. Op de website zullen meer documenten en verslagen worden geplaatst, daar zijn we vanaf nu te volgen. De gemeenschap ziet ons niet als een losgeslagen bootje (dat willen we ook niet zijn!), maar wil met ons meevaren. We zijn in gesprek met het bestuur.

 

Tot nu toe bestond de initiatiefgroep uit negen personen. Gelukkig hebben zich nu twee nieuwe leden aangemeld zodat we, zoals bij een estafette, het stokje kunnen doorgegeven. We blijven samen nadenken over wat ons drijft met en in de Pepergemeenschap.

 

Op zaterdag 17 juni van 10.00 – 12.30 uur is de vierde Drijfveren bijeenkomst gepland. Deze keer overdag, zodat mensen die ’s avonds geen mogelijkheid hebben er ook bij kunnen zijn. Op deze dag onderzoeken we wat ‘het sterke merk’ van de Peper is. Het thema ’liturgie en viering’ staat centraal en we streven naar het vinden van een oplossingsrichting voor onze krimpende gemeenschap. 

 

Voor wie wil: neem een broodje of iets anders mee voor een gezamenlijke lunch. De locatie wordt later nog bepaald. Het is voor de organisatie gewenst dat je je aanmeldt. Dit kan met een mail naar drijfveren OVG@gmail.com. Je krijgt dan nadere informatie van ons.

Of je nu voor de eerste keer komt of voor de vierde keer, je bent van harte welkom!

 

Namens de initiatiefgroep Drijfveren,

Mariëlle Thorbecke, Petra Elzes en Lida Weeda