Wie past er op de kleintjes?

Wie past er op de kleintjes?

Nu er weer vieringen in de Peper zijn, zouden we graag weer elke week kinderoppas voor de kinderen van 0 t/m 3 jaar aanbieden. Op dit moment zijn er echter te weinig vrijwilligers om het rooster daarvoor rond te krijgen. Daarom zijn we op zoek naar meer mensen die mee kunnen draaien in een rooster waar iedereen eens per 2 à 3 maanden ingepland staat en waarbij rekening gehouden wordt met ieders beschikbaarheid en wensen.

 

Wat houdt een oppasdienst in? De oppas is vanaf ongeveer 10.00 à 10.10 uur aanwezig om het speelgoed klaar te zetten in de koffiekamer en de kinderen op te vangen. Ouders kunnen eventueel een korte overdracht geven, voor zij naar de viering gaan. Tijdens de viering is er alle ruimte voor de kinderen om te spelen. Aan het eind van de viering wordt er vast opgeruimd en vaak ook theewater opgezet. Na afloop van de viering halen de ouders de kinderen weer op. Soms eerder, als de kinderen mee doen met de viering van brood en wijn.

 

De eerste keer wordt een nieuwe oppas altijd samen met een ervaren oppas ingedeeld. 

Dus mocht je ons, de jongste Pepergangers en hun ouders willen helpen: heel graag, iedereen is welkom! Stuur dan een mailtje, uiteraard ook voor vragen of om eerst een keer mee te kijken. Alvast bedankt! 

 

Corien Hennink-Potze, coördinator kinderoppas