Vieringen na Pasen

Vieringen na Pasen

Hoe gaan we verder met de vieringen na Pasen? Dat is de vraag waar het VO-klein mee worstelt. We willen allemaal zo graag dat de maatregelen versoepeld worden, dat we weer naar de Peper kunnen, dat we weer gewone vieringen kunnen houden. Echter, de derde golf is nu een feit. We kunnen nog geen maatregelen loslaten. We hebben ons daarbij aan te passen.

 

Uit oogpunt van veiligheid wil het VO-klein daarom eigenlijk maar één ding: terug naar audiovieringen die vooraf opgenomen worden en op de zondag te beluisteren zijn. Op die manier kunnen we kwalitatief goede vieringen maken. Bovendien kunnen we de veiligheid voor de medewerkers op deze manier goed organiseren. Voor de uitvoering zijn technische mensen, musici en sprekers nodig. We hebben ons uiterste best gedaan om die samenwerking op extreem korte termijn te regelen. Dit bleek niet mogelijk. Daarom hebben we besloten de opname van de zondagse viering op de zondag zelf te doen en rechtstreeks uit te zenden. We hopen hiermee de voortgang van de vieringen op een goede manier gestalte te geven.

 

De veiligheid bij de opnames staat voor ons voorop en om die reden werken we alleen met de mensen die een taak bij de uitvoering van de viering hebben. Dus, hoe jammer ook, we zullen als Pepergangers de vieringen nog steeds thuis moeten beluisteren. Dit is een teleurstellende boodschap, we zijn ons daarvan bewust. We spelen op safe en passen ons aan. En natuurlijk hopen we op snelle vaccinatie voor zoveel mogelijk mensen. Pas daarna dienen nieuwe mogelijkheden zich aan. Laten we tot die tijd ons best doen om mooie vieringen te blijven maken en zo samen te blijven vieren.