En nu weer opstaan!

En nu weer opstaan!

‘En nu weer opstaan!’ Dit motto onderstreept het positieve en vrolijke karakter van deze viering. Deze zin klinkt als een aanmoediging om het leven weer op te pakken. Soms lukt het niet om uit jezelf op te staan. Iets of iemand moet je in beweging brengen.

En wat is het beste moment om de spreekwoordelijke scherven bij elkaar te rapen en je te herpakken? In deze viering zoeken we naar inspiratie om, als geloofsgemeenschap en als individu, weer op te staan. Wat is nodig om ons als geloofsgemeenschap weer laten opstaan? 

We staan stil bij de profeet Jesaja die met een soort ‘peptalk’ moed en hoop probeert aan te boren. Wat kunnen we van deze oude ziener leren?

 

Het einde van de zomer komt in zicht. Een nieuw studie- en schooljaar begint. Zes kinderen maken de overstap naar de jongerengroep. Een moment om feestelijk te vieren. 

 

Tijdens deze viering op 29 augustus zal er voor het eerst weer een brood- en wijndeling zijn. De vormgeving hiervan houdt rekening met de huidige maatregelen en laat de bezoekers vrij om te participeren. Een duidelijke instructie wordt voorafgaand aan de viering verstrekt aan de aanwezigen.

 

Namens de voorbereidingsgroep, Nick Everts