Zomervieringen augustus

Zomervieringen augustus

Tijdens de zomervieringen in augustus staan de laatste vier van de zeven geestelijke werken van barmhartigheid centraal.

Het onderwerp van de zomerviering op 1 augustus is: ‘Onwetenden onderrichten’. De voorbereiders vertaalden dat als: ‘Het gesprek aangaan’. Praat je met anderen over je geloof? Ben je bereid verantwoording af te leggen van wat je drijft, van wat je vindt/zoekt in de kerk? En hoe ga je zo’n gesprek aan?

 

Op 8 augustus gaat het over ‘Bidden voor de levenden en de overledenen’. Hoe houd je je medemensen vast, in goede en kwade tijden, in leven en sterven? Hoe zorgen wij dat zij niet vergeten of verlaten worden? Deze leefregel zegt: door te . Maar zijn er ook andere manieren om elkaar vast te houden?

 

De zomerviering van 15 augustus gaat over ‘De bedroefden troosten’.Dat klinkt eenvoudig. In situaties van ‘leegte en gemis’ iemand troosten is toch vanzelfsprekend? Iets wat je gewoon doet? Of tóch niet….?

 

De laatste zomerviering op 22 augustus gaat over ‘Beledigingen vergeven’. Kun je achter gebeurtenissen die je gekwetst hebben definitief een punt zetten? Of blijft het bij een komma, een tijdelijke pauze? Echt vergeven – zand erover, we vergeten het – is moeilijk, heel moeilijk!

 

Ook in augustus wordt er gecollecteerd voor een heel praktisch doel: camping Polemonium in Opende. Gratis vakantie voor wie dat nodig heeft!