Zomervieringen juli

Zomervieringen juli

Tijdens de zomervieringen in juli staan de eerste drie van de zeven geestelijke werken van barmhartigheid centraal.

Het onderwerp van de eerste zomerviering op 11 juli is ‘Onrecht geduldig lijden’. Wat doe je als je onrecht wordt aangedaan? Terugslaan? Schadevergoeding eisen? Van wie? Soms is er geen dader aan te wijzen! Een mens kan ook lijden door ziekte of ongeluk. Hoe kan dat goedgemaakt worden? Hebben wij wel altijd recht op genoegdoening? Of moet je soms ‘staan in de woestijn’?

 

Op 18 juli gaat het over ‘In moeilijkheden goede raad geven’. Wat doe je als iemand jou om raad vraagt? Houd je je afzijdig of waag je het erop? En wat doe je met de raad die een ander jou, soms ongevraagd, geeft? Kun je die accepteren?

 

De zomerviering op 25 juli gaat over: ‘Zondaars vermanen’. Wat doe je als je ziet dat een ander dingen doet die niet goed zijn voor hemzelf of zijn omgeving? Zeg je er wat van? Dat is vaak niet eenvoudig, soms zelfs gevaarlijk. Of zwijg je liever? En help je een ander daarmee?

 

We proberen het tijdens deze zomervieringen niet bij woorden alleen te laten. Daarom wordt er in juli gecollecteerd voor een heel praktisch doel: Kledingbank De Zeecontainer.

 

 

Foto P.Legerstee